Banen Premium Corner

Bullshit jobs? Dedain voor geld verdienen

06 juni 2017Leestijd: 2 minuten

Wonderlijk hoe dat gaat. In 2013 schreef de Amerikaanse antropoloog en anarchist David Graeber over het fenomeen bullshit jobs: banen waarvan de mensen die ze hebben, zelf ook vinden dat ze geen enkel nut dienen. Enkele jaren later werd het begrip door basisinkomenprofeet Rutger Bregman Nederland in gekatapulteerd en nu schrijft ook de Volkskrant erover.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.