Blokker sluit honderden filialen

16 mei 2017Leestijd: 1 minuut
Blokker Foto: ANP

Blokker Holding gaat volledig op de schop. Het moederbedrijf achter de winkelketen schrapt ruim 1.900 banen en richt zich volledig op de Blokker-winkels.

Blokker Holding stoot alle activiteiten af die niet direct verbonden zijn aan de Blokker-winkels. Xenos, Big Bazar, Leen Bakker en Intertoys worden verkocht, en het bedrijf sluit honderd Blokker- en honderd Marskramer-filialen.

Focus op Blokker

Van de overgebleven vierhonderd filialen zijn tweehonderd al ingericht volgens de nieuwste formule van Blokker. Tweehonderd zullen ingrijpende veranderingen ondergaan.

Het  bedrijf kondigt dinsdag aan zich volledig te focussen op de oer-Hollandse huishoudwinkelketen. Vorig jaar schrapte Blokker al bijna 400 banen bij een reorganisatie om moderner over te komen. De bekende oranje letters op de gevel werden aangepast, en de indeling van de winkels ging op de schop.

Moeilijke markt

Blokker heeft al tijden last van een dalende omzet, onder meer door felle concurrentie van budgetketens als Action. Het bedrijf hoopte juist te profiteren van het wegvallen van V&D, maar heeft het nog steeds moeilijk op de markt.

Vakbond FNV wil tegen elsevier.nl nog niets kwijt over mogelijke actie. ‘We zijn momenteel bezig een reactie op te schrijven. We laten zo snel mogelijk weten of we hierover in overleg gaan,’ aldus een woordvoerder.