Premium Lock Hoe deeltjes uit heelal computers verstoren

02 maart 2017Leestijd: 1 minuut
Storende straling

Is uw computer of smartphone vastgelopen? Tel eerst tot tien voordat u de fabrikant uitfoetert. Het is mogelijk dat hem geen blaam treft, maar het universum. Kosmische straling blijkt namelijk soms de boosdoener. Hoe klein de straling ook is, ze kan er wel voor zorgen dat deeltjes in de atmosfeer een elektrische lading krijgen. Daarmee kunnen de deeltjes de werking van elektronica tijdelijk beïnvloeden.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.