economie Premium Corner

Blockchain: wanneer komt de grote doorbraak?

07 maart 2017

Al jaren wordt gesleuteld aan blockchain, het baanbrekende systeem dat banken overbodig kan maken. Experts weten het zeker: het is een kwestie van tijd voor het zover is. Zes vragen over een digitaal fenomeen.

Aan aandacht geen gebrek. ‘Banken verdwijnen door de komst van blokchain.’ ‘Blockchain gaat de wereld veranderen.’ Het zijn maar twee van de vele krantenkoppen over de technologie, die volgens experts voor grote veranderingen gaat zorgen. De roem is de technologie vooruitgesneld, want blockchain moet haar nut nog bewijzen. Gebruiksvriendelijke toepassingen voor consumenten heeft de technologie nog niet geleverd. Maar het lijkt een kwestie van tijd voordat dat gaat gebeuren.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.