Premium Lock Lezers met vragen over de erfbelasting en een mager pensioen

05 april 2022Leestijd: 3 minuten
Spaarvarken. Foto: Unsplash

Elke week geven deskundigen ­antwoord op ­vragen van lezers over financiële en juridische kwesties. Deze week over de erfbelasting en een mager pensioen.

Bezwaar tegen erfbelasting

In 2010 is mijn vader overleden. De afwikkeling van de erfenis loopt nog steeds. In 2014 is een aanslag opgelegd, waartegen we bezwaar hebben aangetekend. Tot op heden is er geen uitspraak over geweest. Ik heb jarenlang niets vernomen, tot ik vorige maand opnieuw een aanslag ontving. Kan de Belastingdienst acht jaar na de vorige opnieuw een aanslag opleggen of is deze zaak inmiddels verjaard? En hoe zit het met het nooit behandelde bezwaar?
A.A., Rotterdam

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,40 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.