Premium Lock Is de nachtrust al die aandacht wel waard?

21 september 2023Leestijd: 4 minuten
Foto: ANP

Wie werkelijk slecht slaapt, chronisch, heeft het zwaar. Maar gaan we niet wat ver, in onze nadruk op een goede nachtrust en onze aandacht op het belang daarvan, vraagt Liesbeth Wytzes zich af.

Aangezien er voor zowat alles een ‘poli’ is, hoeft het geen verbazing te wekken dat er ook al langere tijd een ‘slaappoli’ bestaat. Daar kun je heen wanneer je lijdt aan ernstige slapeloosheid. Ik heb weleens plaatjes van zo’n behandeling gezien: je schedel wordt bedekt met allerlei elektroden, dus plakkertjes met een draad eraan, en dan moet je gaan slapen. Het ziet er ongemakkelijk uit, en ik zou meteen van schrik geen oog meer dichtdoen.

Nu wil ik hier meteen een disclaimer neerzetten. Slapeloosheid is iets vreselijks, het is een heuse marteling als mensen hun slaap wordt ontzegd. Wie werkelijk slecht slaapt, chronisch, heeft het zwaar. Ik maak daar geen grappen over. Maar gaan we niet wat ver, in onze nadruk op een goede nachtrust en onze aandacht op het belang daarvan?

Een goede nachtrust lijkt wel belangrijker dan goed wakker zijn

Er is een zoektocht ontstaan naar de meest ideale levensomstandigheden om te kunnen slapen: goed slapen lijkt wel belangrijker dan goed wakker zijn. Slecht slapen bepaalt alles.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw