Blij Zandvoort stemt heel Nederland vrolijk

29 augustus 2023Leestijd: 1 minuut
Max Verstappen maakt een praatje met koning Willem-Alexander. Foto: Eibner Pressefoto/Grafx EP_AGF

De organisatie van Dutch Grand Prix was een topprestatie om trots op te zijn, schrijft Gerry van der List.

Hij woont in Monaco en is een halve Belg, maar toch valt goed te begrijpen dat Nederlanders in hun nopjes zijn met Max Verstappen. De autocoureur blinkt uit in een sport met wereldwijd groot aanzien. Tijdens de Grand Prix in Zandvoort demonstreerde hij weer eens zijn superioriteit. Onverstoorbaar boekte hij zijn negende zege op rij, niet van zijn stuk gebracht door de plensregens en de torenhoge verwachtingen van de massaal toegestroomde fans.

Maar nog meer reden tot nationale trots dan de topprestaties van één unieke sportman met de Nederlandse nationaliteit geeft de organisatie van de Dutch Grand Prix. Jan Lammers is er als sportief directeur in geslaagd de Formule 1-cultuur in Noord-Holland te doen herleven met een circuit dat internationaal wordt gewaardeerd.

Het evenement verliep dit jaar praktisch vlekkeloos. Met door strengere maatregelen (en slecht weer) een weldadig gebrek aan de ongewenste intimiteiten van weleer, en met een NS die tienduizenden bezoekers netjes op de plaats van bestemming bracht. Blij Zandvoort stemde heel Nederland vrolijk.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."