Liesbeth Wytzes Premium Corner

Skiën? Gaan jullie maar. Ik blijf lekker thuis!

16 januari 2023Leestijd: 4 minuten

Ach ja, de wintersport. Ook daar is het levensgevaarlijk druk geworden, ziet Liesbeth Wytzes, die er mooie herinneringen aan heeft, maar niet van plan is er ooit nog aan mee te doen.

Abonnee worden?Dagelijks op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten, achtergronden en commentaren van onze redactie? Bekijk ons aanbod en krijg onbeperkt toegang tot alle digitale artikelen en edities van EW.

Bekijk de mogelijkheden voor een (digitaal) abonnement hier 

Heel, heel lang geleden – ik was een jaar of vijf – gingen we naar Zwitserland op wintersport. Dat was toen iets heel bijzonders. Mijn ouders gingen wandelen en wij, de kinderen, moesten leren skiën. Ik vond het helemaal niks. Ingewikkeld gedoe. Koud ook. En hoezo mocht ik niet mee wandelen?

Ik had geen zin in die lessen. Mijn oom en tante, die ook aanwezig waren, filmden er een, maar dat pakte niet helemaal zo uit als gehoopt. Het camerabeeld toonde geen blij wintersportend wezentje dat onbekommerd in de sneeuw dartelt, maar een boos schreeuwend kind met een van woede rood aangelopen hoofd. Een kind bovendien dat haar uiterste best doet om – letterlijk – aan de greep van de skileraar te ontsnappen.

Leuke jongens erbij

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.