Premium Lock Wat is dag zeggen toch vaak lastig!

13 september 2022Leestijd: 4 minuten
Foto: Unsplash

Liesbeth Wytzes vindt het behoorlijk lastig om een bericht te beëindigen, wat voor vorm dat bericht dan ook heeft. Dag zeggen, of het nu in levenden lijve moet gebeuren of onder aan een bericht, is behoorlijk uitdagend.

Laatst zag ik dat iemand een bericht afsloot met: ‘Stille groet’. Wat geweldig, elegant en bescheiden! Het bleek uit de tekst van een gezang, uit 1995. Ik ga dit ook maar eens gebruiken, want ik vind het behoorlijk lastig om een bericht te beëindigen, wat voor vorm dat bericht dan ook heeft. Dag zeggen, of het nu in levenden lijve moet gebeuren of onder aan een bericht, is behoorlijk uitdagend.

Dat vond ik al toen ik heel jong was. Hoe doe je dat netjes? Mijn jongere ik kon daar helemaal niets van. Het ging in die tijd behoorlijk vaak mis, juist omdat ik het zo graag goed wilde doen, maar tegelijk enorm verlegen was. Hierover de volgende schrijnende anekdote. Als meisje moest ik naar catechisatie, bij ons thuis een verplicht nummertje. Dat is, ik zeg het maar even want wie weet het nog, onderwijs in de geloofsleer ter voorbereiding van de belijdenis. Pas na die belijdenis hoor je bij de kerkelijke gemeente.

Abonnee worden?Dagelijks op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten, achtergronden en commentaren van onze redactie? Bekijk ons aanbod en krijg onbeperkt toegang tot alle digitale artikelen en edities van EW.

Bekijk de mogelijkheden voor een (digitaal) abonnement hier

Braaf ging ik daar elke woensdagmiddag naartoe, maar wat we daar bespraken, ben ik compleet vergeten. Op een keer moest ik vanwege een dringende reden eerder weg. Van tevoren pijnigde ik me met de vraag hoe dat nou moest. Nu zou ik van tevoren tegen de dominee zeggen: ‘Ik moet straks weg, is dat goed?’ En dan was ik halverwege met een zwaai vertrokken.

Toen deed ik dat anders. Ik had geen idee. Maar God hielp me doordat de dominee halverwege de les plotseling van zijn stoel gleed, als aangetikt door een onzichtbare, machtige vinger van boven. Van de consternatie maakte ik gebruik door snel en stil weg te glippen. Handig, dacht ik toen. Idioot, denk ik nu.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw