Redacteur Carla Joosten Carla Joosten Premium Corner

Bevestiging is goed voor meer wellevendheid

27 mei 2022Leestijd: 4 minuten

Het gebeurt geregeld dat Carla Joosten bijna van de fiets wordt gereden door een jongeman – nooit een jongevrouw – in een grote auto. De bestuurder heeft het meestal niet eens in de gaten. Haar fantasie slaat dan op hol. Wat is dat voor een jongen?

Abonnee worden?Dagelijks op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten, achtergronden en commentaren van onze redactie? Bekijk ons aanbod en krijg onbeperkt toegang tot alle digitale artikelen en edities van EW.

Bekijk de mogelijkheden voor een (digitaal) abonnement hier

Het gebeurt geregeld dat ik bijna van mijn fiets word gereden door een jongeman – nooit een jongevrouw – in een grote auto. De bestuurder heeft het meestal niet eens in de gaten. Ook dit keer niet, hoewel we samen op een druk kruispunt naar de overkant moesten. Plaats genoeg en met een beetje elkaar de ruimte gunnen geen probleem. Maar nee, raam open, keihard boemboem-muziek en volledig alleen op de wereld passeerde hij me rakelings. Het ging weer eens net goed.

Mijn fantasie slaat dan op hol. Wat is dat voor een jongen? Wat is er gebeurd in dat mensenleven dat iemand pardoes, zonder ook maar enige oplettendheid en al helemaal zonder enige neiging tot wellevendheid, medeweggebruikers bruuskeert?

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.