Liesbeth Wytzes Premium Corner

Grand café bij de dodenakker? Heel goed plan

06 december 2021Leestijd: 4 minuten

Kennelijk onder het motto: maak de dood gezellig dus neem er een bakkie bij, vind je steeds vaker een café bij de dodenakker. Best een goed idee, vindt Liesbeth Wytzes.

Abonnee worden?Dagelijks op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten, achtergronden en commentaren van onze redactie? Bekijk ons aanbod en krijg onbeperkt toegang tot alle digitale artikelen en edities van EW.

Bekijk de mogelijkheden voor een (digitaal) abonnement hier

Vanuit de auto zag ik een soort banier met daarop de wervende tekst ‘Een prachtige beeldentuin. Al sinds…’ en dan een jaartal van lang, lang geleden. Ik schoot overeind en maakte een mentale aantekening, want zoals iedereen weet kun je mij wakker maken voor een beeldentuin! Maar al snel zag ik dat dit geen gewone beeldentuin was, en de beelden geen gewone beelden. Het was een rooms-katholieke begraafplaats. Sinds enige jaren doet menige begraafplaats zijn best zich te propageren als een plek waar gezelligheid en ontspanning kunnen worden gevonden. Zij gooien de poorten open.

‘Eigenzinnig en cool’

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.