Liesbeth Wytzes Premium Corner

Laat Sinterklaas nu maar weer met rust

29 november 2021Leestijd: 4 minuten

De afgelopen jaren is er nogal omgesold met het populaire kinderfeest. Misschien, stelt Liesbeth Wytzes voor, is het tijd om de goedheiligman eens met rust te laten. Kan hij ook zonder kogelwerend vest zijn goede werken doen.

Abonnee worden?Dagelijks op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten, achtergronden en commentaren van onze redactie? Bekijk ons aanbod en krijg onbeperkt toegang tot alle digitale artikelen en edities van EW.

Bekijk de mogelijkheden voor een (digitaal) abonnement hier

Dat je tegenwoordig eigenlijk geen volwaardig lid van de samenleving meer bent tenzij je óf wordt bedreigd, of zelf bedreigt, dat is een gegeven waarmee we kennelijk moeten leven. En ook dat demonstreren kennelijk niet meer betekent dat je met een zelfgetekend spanbord over straat gaat, maar dat je zoveel mogelijk schade en ellende veroorzaakt. Ik houd me maar vast aan de zekere wetenschap dat alles voorbijgaat. Het kan niet lang meer duren, of we lopen allemaal in een kogelwerend vest! Maar dat de Sint in 2019 onder zijn habijt een kogelwerend vest had aangetrokken omdat ook hij werd bedreigd, daar stond ik toch wel even van te kijken.

Sinterklaasavonden: een heerlijke herinnering

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.