Liesbeth Wytzes Premium Corner

Het ouderwetse moralisme in sprookjes is fijn

11 december 2019

Als meisje las ik dolgraag sprookjes, die van Grimm en van Moeder de Gans. Doornroosje, Sneeuwwitje, Assepoester. Heerlijke verhalen vond ik dat en de uitgave van Grimm, met alle sprookjes, staat nog altijd in mijn kast, een dikke witte bundel met in groene letters de ­titel. Er stonden prachtige tekeningen bij van Anton Pieck, een begaafde kunstenaar die jammer genoeg vergeten is of hoogstens wordt gezien als de maker van mierzoete kersttaferelen. Dat doet hem tekort.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.