Elseviers Speciale editie: fatale vlucht MH17

14 augustus 2014Leestijd: 2 minuten

Hoe was het mogelijk dat Malaysia Airlines Boeing 777-200 vlucht MH17 boven oorlogsgebied in Oost-Oekraïne vloog. En wat gebeurde er allemaal na de vreselijke ramp. Elsevier zet de episode in woord en beeld op rij in een speciale editie over de fatale vlucht MH17.

Donderdagmiddag 17 juli 2014, omstreeks kwart over drie Nederlandse tijd, stort vlucht MH17 neer in het oosten van Oekraïne. Een raket van nog geen 6 meter lang maakt een einde aan de levens van 298 onschuldigen, onder wie 196 Nederlanders. Binnen een etmaal kent iedereen wel iemand die door de rampspoed is getroffen.

Speciale Editie

In deze Speciale Editie verhaalt de redactie van Elsevier in woord en beeld over de twee langste weken van juli. Over hoe het mogelijk was dat het vliegtuig boven een oorlogsgebied vloog.

Over het ontstaan van het conflict in Oost-Oekraïne en de chaotische strijd van obscure rebellen. Over de slachtoffers en hun moeizame repatriëring. En over hoe Nederland zichzelf verbaasde en wereldwijd bewondering oogstte met een periode van ingetogen rouw.

Met onder meer:

  • De toespraken van koning Willem-Alexander, premier Mark Rutte en minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken
  • een kroniek van dag tot dag
  • Een plattegrond van de Boeing 777-200ER
  • Kaarten van Oost-Oekraïne, het rampgebied en de route van Eindhoven naar Hilversum
  • De volledige passagiers- en bemanningslijst van de MH17