Ophef over internetsensatie Amira (9) en meer jong talent

05 november 2013Leestijd: 2 minuten

De auditie van de negenjarige Amira Willighagen in Holland’s Got Talent is een heuse internetsensatie geworden. Bijna acht miljoen kijkers zagen hoe het meisje uit Nijmegen de jury ontroerde.

Met de aria O Mio Babbino Caro uit de opera Gianni Schicchi van Giacomo Puccini deed Amira de monden van de juryleden openvallen. Zelfs André Rieu heeft de jonge ‘Maria Callas’ uitgenodigd voor een masterclass. Niet alleen Nederland, maar ook buitenlandse media besteedden aandacht aan het ‘operameisje‘.

The Washington Post schreef in een artikel over het moment na de eindnoot van Amira’s auditie, waar het publiek haar toejuicht en Amira verwonderd om zich kijkt. Volgens de schrijver kan zo’n overweldigende ervaring nooit goed zijn voor een negenjarig meisje.

Daarnaast zegt de schrijver dat het moment gevaarlijk is, omdat daar te zien is hoe de jonge zangeres haar onschuld verliest. Amira is niet het enige talent dat op jonge leeftijd de spotlights veroverde. Elsevier.nl zet vijf jonge internetsensaties op een rij.

Liam McNally

De jonge tenor Liam McNally deed twee jaar geleden auditie voor Britain’s Got Talent met de ballade Oh Danny Boy. Het optreden werd ruim elf miljoen keer bekeken op YouTube.

Bianca Ryan

Bianca was op elfjarige leeftijd de eerste winnaar van America’s Got Talent. Ze zong het nummer And I Am Telling You van de Oscar-winnende zangeres Jennifer Hudson. Ze verpletterde de jury met haar krachtige stem.

In 2006 werd haar auditie de hoogst gewaardeerde video op YouTube. Niet veel later bracht ze de kerstsingle Why Couldn’t It Be Christmas Everyday in Nederland uit.

Charice Pempengco

Charice Pempengco werd bekend door het talentenjacht Little Big Star, waar ze I Will Always Love You zong van Whitney Houston. Het succesverhaal van Charice zal moeilijk te evenaren zijn.

Naar aanleiding van het filmpje werd zij uitgenodigd bij talkshows van Ellen DeGeneres en Oprah Winfrey en mocht ze een gastoptreden geven op het concert van de Canadese zangeres Celine Dion. Daarnaast speelt ze ook in de muzikale televisieserie Glee.

Jotta A

De toen dertienjarige Jose Antonio Viana, oftewel ‘Jotta A‘ deed mee aan het Braziliaanse talentenprogramma ‘Jovens Talentos Kids’, inmiddels is zijn auditie ruim 26 miljoen keer bekeken. De jongen, die bekend staat om zijn sterke performance, heeft nu ook een officiële clip van het nummer Agnus Dei.