Rem Koolhaas directeur Architectuurbiënnale Venetië 2014

08 januari 2013Leestijd: 1 minuut

De Nederlandse architect Rem Koolhaas wordt de directeur van de Architectuurbiënnale die in 2014 in Venetië wordt gehouden. Dit heeft de raad van bestuur van het prestigieuze culturele evenement dinsdag besloten.

De voorzitter van de raad van bestuur van de Architectuurbiënnale, Paolo Baratta, is blij met de aanstelling van Koolhaas.

‘Koolhaas is een van de belangrijkste architecten van deze tijd die al zijn werk baseert op intens onderzoek. Met het aanvaarden van deze functie zal hij zich bezighouden met een nieuw soort onderzoek: heroverwegen,’ Baratta.

David Chipperfield

Koolhaas heeft op zijn beurt aangegeven met een nieuwe blik te willen kijken naar de fundamentele basiselementen van de architectuur, door welke architect waar dan ook ter wereld uitgevoerd, om te zien of er op die manier iets nieuws te ontdekken is binnen de architectuur.

Koolhaas neemt de functie over van de Britse architect David Chipperfield die verantwoordelijk was voor de 13e editie die vorig jaar plaatshad.

Sinds 1895

De Biënnale van Venetië wordt sinds 1895 gehouden en wil vooruitstrevende kunst stimuleren. De expositie kent verschillende disciplines, zoals film, architectuur, muziek en dans waarbij elke discipline een eigen directeur heeft.

Aan de Architectuurbiënnale van 2012 deden 119 architecten en andere kunstenaars uit de hele wereld mee. Zij werkten aan 69 projecten.