Migrantenvideo Zondag met Lubach naar het buitenland

20 oktober 2015Leestijd: 1 minuut
'Screenshot VPRO'

‘Voor iedereen die onze kant op komt, hebben we één heldere boodschap: denk eens aan Denemarken!’ De ironische video van Zondag met Lubach waarin migranten worden opgeroepen naar Denemarken te gaan, wordt ook in het buitenland bekeken.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Het Deense TV2 heeft het filmpje ontdekt en gepubliceerd op zijn website, en ook de Russische staatstelevisie heeft de video opgevraagd. Op YouTube en Dumpert de reclamespot al meer dan 100.000 keer bekeken.

De video is een reactie op advertenties die Denemarken liet plaatsen in kranten in het Midden-Oosten. Deze advertenties, in het Engels en het Arabisch, hebben een duidelijke boodschap: Syriërs kom niet naar Denemarken, ga ergens anders heen.