cultuur

Migrantenvideo Zondag met Lubach naar het buitenland

20 oktober 2015Leestijd: 1 minuut

‘Voor iedereen die onze kant op komt, hebben we één heldere boodschap: denk eens aan Denemarken!’ De ironische video van Zondag met Lubach waarin migranten worden opgeroepen naar Denemarken te gaan, wordt ook in het buitenland bekeken.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Het Deense TV2 heeft het filmpje ontdekt en gepubliceerd op zijn website, en ook de Russische staatstelevisie heeft de video opgevraagd. Op YouTube en Dumpert de reclamespot al meer dan 100.000 keer bekeken.

De video is een reactie op advertenties die Denemarken liet plaatsen in kranten in het Midden-Oosten. Deze advertenties, in het Engels en het Arabisch, hebben een duidelijke boodschap: Syriërs kom niet naar Denemarken, ga ergens anders heen.

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.