Zeinab Alhashime (26) en Bram Bakker (26)

20 september 2023Leestijd: 1 minuut
Zeinab, finalist bij Heel Holland Bakt, draagt sinds het huwelijk de naam Bakker. Foto: Kaya de la Rambelje photography

Tijdens hun studie scheikunde in Nijmegen leerden Zeinab en Bram elkaar vooral kennen buiten de colleges om. In november 2015 ­kregen ze een relatie. ‘Wij waren meteen ­serieus,’ zegt Bram.

Voor Zeinab, islamitisch opgevoed, was Bram haar eerste vriendje. Hij vroeg haar ouders om toestemming. Een jaar later woonden ze samen in Nijmegen.

Hij is nu promovendus aan de Technische Universiteit Eindhoven en doet biomedisch onderzoek. Geboren in Nieuwegein, groeide hij op in Nuenen. Zijn vader werkt bij ASML, zijn moeder is GZ-psycholoog. Zeinab volgde een master in supply chain management en zorgt als lean expert bij een logistiek bedrijf dat de bedrijfsprocessen efficiënt zijn ingericht. Zij, dochter van een arts en een garagehouder, is geboren in Nijmegen. Zij runt een bakkersbedrijf en bracht 20 september haar eerste kookboek uit, Zoets van Zeinab. Ze was in 2022 finalist in Heel Holland Bakt. Drie dagen na de finale vroeg Bram haar ten huwelijk, tijdens een vakantie naar Disneyland.

Het stel had een Nederlandse en een ­Kazachstaanse bruiloft. Hun eerste was op 23 juni op een landgoed bij Nijmegen. Zeinab: ‘Ik bakte de bruidstaart, mijn medekandidaten van Heel Holland Bakt verzorgden alle hapjes.’ De Kazachstaanse receptie was eind augustus in de stad waar haar ­familie vandaan komt. Bram: ‘Dit was mijn vierde vakantie in Kazachstan.’