Jeroen Frerichs (27) en Daphne Pluis (26)

12 september 2023Leestijd: 1 minuut
Daphne ruilde voor Jeroen Groningen in voor De Goorn. Foto: Bysheilafotography

Haar zusje haalde haar over voor één avondje Tinder, zegt Daphne. En op die ene avond in november 2019 kwam ze Jeroen tegen. Hun eerste date was in de Alkmaarse binnenstad. ‘Ik voelde mij meteen thuis.’

De dates vloeiden langzaam over in een ­relatie. ‘Waar geen begin aan zit, zit ook geen einde aan,’ zegt Jeroen. Hij, zoon van een ­makelaar en een administratief medewerker, werkt als verkoopadviseur. Daphne, dochter van een winkelier en een horecamedewerker, is zelfstandig verpleegkundige. In 2021 verhuisde de Groningse Daphne naar De Goorn, het West-Friese geboortedorp van Jeroen. ‘Maar ik heb het Noorden nooit achter me gelaten,’ zegt ze. ‘Ik vraag nooit: waar kom je vandaan, maar: waar kom je weg?’ Tijdens het hoogtepunt van de woningcrisis hadden ze via Funda meteen succes. ‘Alles op internet is in één keer raak,’ grijnst Jeroen.

Een diner van Daphne en een vriendin aan het Egmondse strand, zomer 2022, werd bruut verstoord door Jeroen, die kwam aangalopperen op een wit paard. Ze zag ‘de bui van een aanzoek al hangen’ terwijl de andere terrasgangers gingen klappen en fluiten. Het stel trouwde op 13 mei 2023. De ceremonie voltrok zich op landgoed Robacher’s Watermolen in Hauwert, West-Friesland. Daphne werd weggegeven door haar vader en stiefvader. ‘Als kers op de taart bracht onze pasgeboren puppy de ringen.’