Nick Smits van Oyen (31) en Kim van Neijenhof (39)

29 augustus 2023Leestijd: 1 minuut
Nick en Kim kregen hun eerste kindje en richtten in hetzelfde jaar een eigen bedrijf op. Foto: rebecca_claire_photography

Nick en Kim waren collega’s bij een marketingbureau. Bij een bedrijfsuitje in 2015 schaatste hij ‘de hele avond aan haar zijde’, zegt Nick. Zij kwam net uit een relatie en had twee kinderen. In 2016 vroeg hij haar mee voor een date 0p Valentijnsdag. Toen sloeg ook bij Kim de vonk over.

Na een paar maanden verruilde Nick zijn Amsterdamse studentenwoning voor het huis van Kim en haar twee kinderen in het Noord-Hollandse dorp Kudelstaart, waar zij al haar hele leven woont. Het jaar daarop werd ‘gekenmerkt door korte nachten en lange dagen’, zegt Nick. Ze kregen hun eerste kindje samen. Daarnaast begon Nick, zoon van een bankier en een KLM-stewardess, met twee vrienden een bedrijf in cryptomunten. Nu zijn er dertig werknemers. ‘Vooral onze ouders vonden het een spannende tijd,’ zegt Nick. Kim, dochter van een ondernemer en een radiodiagnostisch laborant, werkt bij een nabijgelegen restaurant van een vriend. Inmiddels heeft het stel een vierde kindje samen.

In 2021 liep een vakantie naar Qatar voor Kim anders dan gepland. Sinds Nick daar tien jaar geleden stage liep, is hij ‘altijd verliefd geweest op dat land’. Voor hun hotel, op een strandje bestrooid met rozenbladeren, deed hij zijn aanzoek. Op 31 mei 2023 trouwden de twee op het strand in Marbella, Spanje. Kim: ‘Onze ruim zeventig gasten hadden meteen een mooie vakantie in Spanje.’