Geert Noordzij (19): ‘Ik vertegenwoordig de stille stemmen in de samenleving’

29 augustus 2023Leestijd: 1 minuut
Geert Noordzij (19) is namens de PvdA gemeenteraadslid in Amsterdam. Foto: Roderik Rotting

Wie inspireert je?

‘De Amerikaanse zangeres P!nk. Zij verkondigt dat je jezelf moet zijn én laten zien. Dat probeer ik ook uit te dragen.’

Geert Noordzij (19) is namens de PvdA gemeenteraadslid in Amsterdam. Is in die functie bezig met ‘alles wat je ziet als je de deur uitloopt’. ­Studeert rechten aan de Vrije Universiteit. Richtte klimaat­organisatie Fridays for Future Amsterdam en Nederland op.

Belangrijkste gebeurtenis?

‘Mijn coming-out op mijn vijftiende. De reacties waren wisselend. Soms positief, soms ook negatief. Maar ik kon vanaf toen mijzelf zijn en dat werd erkend.’

Kan niet zonder?

‘Met mijn koptelefoon op door Amsterdam fietsen. Hoewel ik er ben opgegroeid, leer ik zo nog steeds nieuwe plekken kennen.’

Mooiste aan je vakgebied?

‘Dat ik een verschil kan maken voor Amsterdammers.’

Over vijf jaar?

‘Ik wil de stille stemmen in de ­samenleving vertegenwoordigen, de mensen voor wie de ­politiek geen aandacht heeft. Dat doe ik nu in de politiek, maar dat kan ook anders. Wellicht blijf ik politiek actief, of ­misschien word ik wel advocaat bij een rechtswinkel.’