Daniël Hanssen (33) en Myrthe Smalbraak (32)

03 mei 2023Leestijd: 1 minuut
Ontmoeting én verloving van Daniël en Myrthe speelden zich af in het buitenland

Myrthe zal de eerste ontmoeting met Daniël nooit vergeten: ‘Het was 21 maart 2018 en ik liep hem straal voorbij.’ Ze waren op wintersport met hun werk, een softwarebedrijf.

Hij werkte in Eindhoven, zij in Apeldoorn. Tijdens de après-ski raakte Myrthe aan de praat met een collega. Daniël stond ernaast, onopgemerkt. Gelukkig was de avond lang en charmeerden ze elkaar met hun droge humor. Samen struinden ze terug naar hun hotel, pratend over de Grote Beer en het heelal.

Daarna reisden ze elk weekend 200 kilometer op en neer. Hij studeerde werktuigbouwkunde in Eindhoven, maar woonde in Zuid-Limburg. Zijn vader had een eigen bedrijf, maar moest stoppen vanwege zijn gezondheid. Zijn moeder ging werken en kon Daniëls hulp goed gebruiken. In 2020 trok Myrthe, hr-deskundige, bij hem in, maar voelde zich ver verwijderd van haar werk en vrienden. Haar ouders woonden in Winterswijk en zitten in de paardenhandel. In 2021 verhuisde het stel naar Eindhoven.

Tijdens een eilandtrip, voor de kust van Panama, ging Daniël op één knie. Myrthe: ‘Het voelde juist, want Daniël geeft mij zo’n rots-in-de-branding-gevoel.’

Op 21 april trouwde het stel in een Noord-Brabants kasteel. Myrthe beloofde altijd om zijn woordgrappen te lachen. Na de openingsdans volgde een groot feest. ‘Daarna knipte ik met mijn vingers, en was het voorbij.’