Pip Alblas (26) en Marvin Knevel (27)

21 maart 2023Leestijd: 1 minuut
Marvin en Pip trouwden in een theater in Gouda waar zij geregeld optreden. Foto: Manon Eline Visser

De eerste keer dat Marvin Pip zag, was in 2014 tijdens haar auditie voor The Voice of Holland. ‘Ik wilde graag met haar hierover praten,’ zegt Marvin. Hij had namelijk dezelfde ervaring, omdat hij in 2013 meedeed met het programma.

Via een vriendin kwamen ze met ­elkaar in contact. Op het eerste afspraakje speelden ze hun eigen muziek voor elkaar. ‘Wij werden elkaars grootste fan,’ zegt Pip. In 2016 werden ze officieel een stel.

Hun bruiloft was op 3 februari in een theater in Gouda

Marvin woonde in Rotterdam voor zijn studie aan het conservatorium. Hij komt uit Deventer. Daar was zijn vader salesmanager bij KPN, zijn moeder huismoeder. Pip komt uit Gouda. Daar werkt haar moeder in de zorg, haar vader bij een zonnepanelenbedrijf. Het koppel woont sinds 2017 samen in Gouda. Ze werken als muzikant en spelen geregeld in theaters, op festivals en op bruiloften.

Hun eigen bruiloft was op 3 februari in een theater in Gouda. ‘Dit is ons thuishonk,’ zegt Marvin over deze plek. ‘Wij spelen hier vaak.’ De geloftes waren zelfgeschreven liedjes. ‘Ik schreef een redelijk vrolijk nummer, want Marvin zou sowieso een tranentrekker schrijven,’ zegt Pip. ‘Daar is hij heel goed in.’

Marvins nummer Fifth Floor Apartment ging over de plek waar zij elkaar voor het eerst ontmoetten. Bij de eerste dans gingen in het publiek de telefoonzaklampjes aan. De gasten deinden zachtjes heen en weer. Marvin: ‘Net als bij een concert.’