Julian Bushoff (26): ‘Voor jongeren wil ik een stem zijn in de Kamer’

21 maart 2023Leestijd: 1 minuut
Ontwerp zonder titel - 2023-03-21T143055.399

Wie inspireren je?

‘Jongeren. Ze gaan de straat op voor het klimaat, komen op voor hun recht op een betaalbare woning. Ze nemen geen genoegen met de situatie zoals die nu is en dat inspireert me. Voor hen wil ik een stem zijn in de Kamer.’

Julian Bushoff (26) studeert economie en interna­tionale betrekkingen, maar is vooral druk als Kamerlid voor de Partij van de Arbeid (PvdA). Was voorheen fractievoorzitter van de PvdA in Groningen. Hij beheert nu de portefeuilles zorg en binnenlandse zaken.

Belangrijkste gebeurtenis?

‘Als fractievoorzitter van de PvdA in de Groningse gemeenteraad maakte ik het mogelijk dat er 2.500 extra betaalbare woningen werden gebouwd. Concrete resultaten zoals deze hoop ik ook in Den Haag te boeken.’

Kan niet zonder?

‘Groningen. Doordeweeks zit ik in Den Haag voor werk, maar Groningen is mijn thuis. Ik ga geregeld terug.’

Beste advies?

‘Heb lef, steek de handen uit de mouwen, durf ook advies te vragen en sta daarvoor open. Zo kom je verder.’

Over vijf jaar?

‘Sta ik bekend als hét Kamerlid dat ervoor zorgde dat de zorg ­betaalbaar en beschikbaar bleef voor iedereen in Nederland.’