Sanne Kuiper (39) en Johannes Richters (37)

08 februari 2023Leestijd: 1 minuut
Sanne huwde Johannes nadat hij meerdere ongelukken overleefde. Foto: Liefs van Siets Fotografie

Sanne Kuiper en Johannes Richters zijn twee keer getrouwd: één keer nep en één keer echt. Tijdens een scoutingkamp in 2002 deden de tieners alsof ze gingen trouwen.

Bij de nepbruiloft ging Johannes op één knie met een dasring van scouting. Hun vrienden, uitgedost in galakleding, gooiden rijst naar hen. Na thuiskomst van kamp, bleek het meer dan een grap: Johannes was volslagen verliefd.

Na een maand werden ze officieel een stel. ‘We waren onafscheidelijk,’ zegt Sanne. Beiden wonen hun hele leven al in Assen, waar ze in 2009 samen een huis kochten. Sanne werkt bij een zorginstelling. Haar ouders werkten voor de gemeente en de provincie Drenthe. Johannes is manager bij een onlinedrukkerij. Zijn vader was leraar, zijn moeder zorgverlener.

In 2012 en 2014 kreeg het stel zoon Luuk en dochter Suze.

‘Ik besefte hoe makkelijk ik hem kon verliezen’

Sanne had nooit de droom om te trouwen. Dat veranderde toen Johannes een niersteenaanval en een auto-ongeluk kreeg. ‘Ik besefte hoe makkelijk ik hem kon verliezen,’ zegt ze. Hierdoor deed zij hem in 2019 een aanzoek. ‘Ondanks de ongelukken, heb ik nog nooit mijn hart gebroken,’ grapt Johannes.

Het huwelijk speelde zich af in een Drents ­natuurgebied. Door corona was de ceremonie uitgesteld naar 2022, toen het stel precies twintig jaar samen was.