Premium Lock White Noise: drie genrestudies voor de prijs van één (****)

10 januari 2023Leestijd: 3 minuten
White Noise speelt zich af in de jaren tachtig. Foto: Wilson Webb/Netflix

Het opmerkelijke White Noise, nu te zien op Netflix, is familiedrama, rampenfilm en thriller ineen. Het werkt wonderwel.

Jack en Babette hebben een samengesteld gezin met drie kinderen uit eerdere huwelijken, en een liefdesbaby van elkaar: de kleine Wilder. Zo op het oog een bonte familie waar iedereen door elkaar kletst, maar ze hebben het wel gezellig samen.

Noah Baumbach

White Noise

★★★★☆

Jack (Adam Driver) is een universitair docent geschiedenis in Ohio, gespecialiseerd in Adolf Hitler en nazi-Duitsland. Bij hem staat een belangrijke internationale lezing voor de deur, maar Jack is bang dat zal uitlekken dat hij geen Duits spreekt, dus volgt hij buiten ieders zicht om bijlessen. Dat is zijn geheim.

Babette (Greta Gerwig) werkt als bewegings­docent met ouderen. Alles onder controle, maar Babette heeft wel een mentaal probleem: ze is geobsedeerd door sterfelijkheid en de dood. Heimelijk neemt ze daar pilletjes tegen, het experimentele middel dylar. Dat is haar geheim. Het komt haar concentratievermogen niet ten goede.

De duistere komedie heeft drie trappen

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 26,99 per kwartaal leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw