Film Premium Corner

White Noise: drie genrestudies voor de prijs van één (****)

10 januari 2023Leestijd: 3 minuten

Het opmerkelijke White Noise, nu te zien op Netflix, is familiedrama, rampenfilm en thriller ineen. Het werkt wonderwel.

Jack en Babette hebben een samengesteld gezin met drie kinderen uit eerdere huwelijken, en een liefdesbaby van elkaar: de kleine Wilder. Zo op het oog een bonte familie waar iedereen door elkaar kletst, maar ze hebben het wel gezellig samen.

Noah Baumbach

White Noise

★★★★☆

Jack (Adam Driver) is een universitair docent geschiedenis in Ohio, gespecialiseerd in Adolf Hitler en nazi-Duitsland. Bij hem staat een belangrijke internationale lezing voor de deur, maar Jack is bang dat zal uitlekken dat hij geen Duits spreekt, dus volgt hij buiten ieders zicht om bijlessen. Dat is zijn geheim.

Babette (Greta Gerwig) werkt als bewegings­docent met ouderen. Alles onder controle, maar Babette heeft wel een mentaal probleem: ze is geobsedeerd door sterfelijkheid en de dood. Heimelijk neemt ze daar pilletjes tegen, het experimentele middel dylar. Dat is haar geheim. Het komt haar concentratievermogen niet ten goede.

De duistere komedie heeft drie trappen

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.