Daan van der Ende: ‘Denk goed na over de lancering van je bedrijf’

16 januari 2023Leestijd: 1 minuut
Daan van der Ende (20) is pas twintig jaar en nu al ondernemer

Wie inspireren je?

’Mijn familie. Ik kom uit een ondernemersgezin, dus ondernemen heb ik van jongs af aan meegekregen.’

Belangrijkste gebeurtenis?

Daan van der Ende (20) is pas twintig jaar en nu al ondernemer. Hij bouwde samen met zijn vader een volledig elektrische camper van een Opel-­bestelbus en verhuurt deze met zijn eigen bedrijf Camp-e sinds juli. De camper is volledig uitgerust met onder meer een inductie-kookplaat, een ijskast, internetverbinding en een Netflix- account. Sinds de oprichting van zijn bedrijf is de camper non-stop verhuurd.

‘Dat ik in het diepe ben gesprongen met Camp-e. Ik heb niet gewacht, maar ben er direct voor gegaan.’

Kan niet zonder?

‘Genieten van mijn vrije tijd. Ik ben natuurlijk pas twintig jaar, en niet alles draait om werk.’

Beste advies?

‘Denk goed na over de lancering van je bedrijf. Ik koos onder meer voor een persbericht. Dat werd opgepikt door De Ondernemer, en zo is het balletje gaan rollen.’

Over vijf jaar?

‘Hoop ik bij de grote spelers te horen en Camp-e te hebben uitgebreid naar het buitenland.’