Robin Swier (17): ‘Het is fantastisch om ergens vol voor te gaan’

31 januari 2023Leestijd: 1 minuut

Wat inspireert je?

‘Topsport. Het is fantastisch om ergens vol voor te gaan.’

Robin Swier (17) zit in het nationale Nederlandse floorball-team voor onder 19 jaar. Hij komt uit Utrecht, maar woont nu een jaar in Zwitserland, waar de sport erg populair is. Hij speelt daar mee in de competitie en heeft onderdak gevonden bij de Zwitserse bondscoach van het Nederlandse floorball-team.

Belangrijkste gebeurtenis?

‘Ik speelde vorig jaar twee interlands in Frankrijk, waar ik het Nederlandse team mocht leiden. Het publiek ging uit z’n dak.’

Kan niet zonder?

‘Mijn familie. Zij ondersteunen mij altijd, helemaal nu ik in ­Zwitserland zit. Mijn vader doet ook onderzoek naar sport en geeft mij altijd goed advies.’

Beste advies?

‘Sta sterk in je schoenen. Ik woon in een nieuw land, zit op een nieuwe school en speel in een nieuw, pittig team. Zonder mijn zelfvertrouwen was ik nergens.’

Over vijf jaar?

‘Nadat ik mijn middelbare school heb afgerond, wil ik, als ik goed genoeg ben, spelen voor een topteam in Zwitserland of Zweden. Daar is de sport ook populair. Anders weet ik het niet. Het is alles of niets.’