Lenard van Winssen (30) en Epé Namata (27)

17 januari 2023Leestijd: 1 minuut
Lenard trouwde met Epé uit Kameroen in zijn kerk in Ede. Foto: RV Visuals

Toen Epé de bus nam naar haar eerste date met Lenard, ging haar moeder voor haar bidden. ‘Haar gebed is uitgekomen,’ zegt Epé. ‘Het afspraakje was fantastisch.’ Zij leerde Lenard kennen in juni 2021 via een christelijke datingsite.

Na een paar weken chatten ging het stel lunchen in Nijmegen. Deze lunch was het begin van een traditie: ‘Wij gingen meteen naast elkaar zitten, niet tegenover elkaar,’ zegt Lenard. ‘Anders lijkt het net een interview. Nog steeds zitten wij altijd naast elkaar.’ Vier weken later kreeg het stel een relatie.

Lenard deed een aanzoek in de schaduw van de Eiffeltoren

Epé woonde in Nijmegen met haar moeder, stiefvader en stiefzus. Meer dan tien jaar geleden kwam ze vanuit Kameroen naar Nederland omdat haar moeder met een Nederlandse man trouwde. Epé werkte bij een zorg­instelling. Lenard werkt, net als zijn vader, als ICT’er in Ede.

Afgelopen zomer deed Lenard een aanzoek in de schaduw van de Eiffeltoren. Op 3 december werd het huwelijk voltrokken in de kerk van Lenards gemeente. De zaal was afgeladen vol met familie, kerkleden en vrienden van over de hele wereld. Lenards zus kwam speciaal hiervoor met haar man en twee kinderen over uit Namibië. Inmiddels woont het stel samen in Lunteren.

Voor Epé is 2023 een spannend jaar: ‘Ik heb nieuw werk, een nieuw appartement, een nieuwe kerk. Maar wij vertrouwen in God en geloven dat het goedkomt.’