Stephan Lachet (37) en Pia van de Ven (33)

24 januari 2023Leestijd: 1 minuut
Pia kreeg voor haar bruidsjurk applaus van alle terrasbezoekers in Maastricht. Foto: Arianne Fotografie

Stephan Lachet, inspanningsfysioloog, overtrad in 2016 zijn gouden regel: ‘Flirt nooit met cliënten.’ Toen Pia van de Ven de sportschool binnenliep met haar vriendinnen, was hij meteen geïnteresseerd.

‘Ik probeerde profes­sioneel te blijven,’ zegt hij. ‘Ik probeerde hem te versieren,’ zegt zij. En dat lukte. Een paar maanden later kregen ze een relatie tijdens de jaarwisseling in Disneyland Parijs.

‘Een betoverend mooie dag’

Begin 2017 trok Stephan in bij Pia, die in Heerlen woont. Zij werkt daar als praktijk­verpleegkundige. Haar ouders werken ook in de zorg. Stephans moeder is werkzaam bij de Belastingdienst, zijn vader werd arbeidsongeschikt door manische depressie. ‘Door hem wilde ik alles uit mijn leven halen,’ zegt hij.

Na een studie bewegingswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht richtte Stephan zijn eigen trainingsbedrijf op. ‘Vroeger kon je mijn ribben tellen, maar in 2012 werd ik wereldkampioen bankdrukken.’ Nu is hij eigenaar van een sportschool.

Tijdens een reis naar Japan in 2019 deed hij Pia het aanzoek. ‘Ik ging op één knie in een restaurant op 36 hoog. Daar kon je de ­neonlampjes van Tokio zien branden, maar ik keek naar Pia.’

In de nazomer van 2022 speelde de ­ceremonie zich af in hartje Maastricht, met 120 gasten. ‘Terrasbezoekers applaudisseerden toen ik in mijn jurk door de stad liep,’ zegt Pia. ‘Een betoverend mooie dag.’