Olivier van Schie (29) en Rachel van der Vlist (28)

09 januari 2023Leestijd: 1 minuut
Het huwelijksfeest was op een landgoed in Kamerik. Foto: Fleur Bours Photography

Rachel en Olivier ontmoetten elkaar tijdens een uitje met de Texelse Reddingsbrigade in maart 2013. Als vrijwilligers voor de strandwacht bewaakten ze in de zomer een post met zes man.

Rachel dacht dat hij bezet was. ‘Toen hij vrijgezel bleek, kon het daten beginnen,’ zegt ze. Drie weken na hun eerste afspraakje in Utrecht kregen ze een relatie.

 ‘Het leek net een strandwachtreünie’

Olivier komt uit Wilnis, waar zijn moeder zwemles geeft en zijn vader werkt bij een kozijnenfabriek. Hij werkt bij een accountantsorganisatie na een deeltijdstudie accountancy aan Nyenrode Business Universiteit. Rachel is geboren in Krimpen aan den IJssel. Haar moeder werkt in de ouderenzorg, haar vader bij staalbedrijf Hollandia. Rachel werkt met verstandelijk gehandicapten bij stichting Ons Tweede Thuis. Sinds 2019 wonen ze samen in Zevenhoven.

In 2021 ging Olivier op de kerstmarkt in Düsseldorf op zijn knie en droeg een gedichtje voor: ‘Samen veel gezien en gedaan, waar ter wereld wij ook gaan. Ieder dorp, elke stad en zee, het mooiste uitzicht reist steeds mee.’ Het huwelijk was afgelopen november op een landgoed in Kamerik. Daar mochten de gasten overdag schieten met luchtbuksen en handbogen. Uiteraard waren er veel vrienden van de reddingsbrigade, zegt Rachel. ‘Het leek net een strandwachtreünie.’