Jeroen Houwink (35) en Fanny Baeckström (31)

04 januari 2023Leestijd: 1 minuut
Jeroen en Fanny trouwden in Arnhem. Foto: Roy van der Wens

Jeroen en Fanny werkten winter 2016 in cafés in een dorpje in de Franse Alpen. Ze leerden elkaar kennen op de skischans en kregen in februari 2016 een relatie.

Twee maanden later reisde Fanny terug naar haar geboorteland Zweden voor een andere baan. Toen Jeroen klaar was in mei, zocht hij haar op in Stockholm. Twee weken later trok hij bij haar in.

‘Die stap was niet heel groot, want ik verbleef al jaren in het buitenland,’ zegt Jeroen. In zijn geboortestad Den Haag werkte zijn vader bij de ANWB en zijn moeder bij een klantenservice. Na zijn middelbare school werkte hij overal in de horeca, van New York tot Barcelona. Nu werkt hij voor een financieringsbedrijf vanuit Zweden. De vader van Fanny was bankier in Stockholm, haar moeder zakenvrouw. Na een studie makelaardij werkt zij nu als manager bij een IT-bedrijf.

Fanny’s dertigste verjaardag vierden ze in een Zweeds skiresort. Daar deed Jeroen het aanzoek op de skischans. Het huwelijk werd voltrokken in juli 2022 in Arnhem. Het begon op vrijdagavond met een après-ski-feest. Op zaterdag was de ceremonie. Volgens Zweedse traditie werd die geleid door de ‘toastmasters,’ twee vrienden die alle speeches organiseerden. ‘Ik werd de volgende ochtend emotio­neel wakker omdat onze droom was uitgekomen,’ zegt Fanny.