Gedichten Remco Campert gelezen in theaterstuk

26 januari 2023Leestijd: 1 minuut
Portret van Campert en een deel van zijn uitgegeven oeuvre. Foto: ANP

De kleindochter van Remco Campert, Frederique van Rijn, laat de gedichten van haar grootvader horen in het theaterprogramma Poëzie is mijn adem. Het stuk wordt gespeeld van 22 februari tot 1 maart in De Roode Bioscoop in Amsterdam.

Theatermaker Felix Strategier maakte het programma al voor de coronapandemie om ‘een standbeeld te onthullen voor het bijzondere werk van Campert’. Van een première is het door corona nooit gekomen. Wel werden in februari 2020 nog net drie try-outs gespeeld.

Vorig jaar overleed Remco Campert op 92-jarige leeftijd. Lees hier de in memoriam door Hugo Camps

De laatste try-out werd, tot Strategiers grote vreugde, bijgewoond door Campert zelf. Strategier, artistiek leider van de Amsterdamse Theatergroep Flint, overleed een maand later op 69-jarige leeftijd. Campert overleed in juli 2022, drie weken verwijderd van zijn 93ste verjaardag.

De Flint belooft ‘tedere liefdespoëzie’

Omdat de theatergroep vindt dat de stemmen van beide mannen nog nagalmen, zal het stuk alsnog worden uitgevoerd. Woensdag 22 februari is de première in De Roode Bioscoop. Het bestaat uit muziek en teksten die worden uitgesproken door Frederique van Rijn en acteur en zanger Frans van Deursen. De muzikanten zijn Mark Nieuwenhuis en Frank van Bommel. De videoprojecties zijn van Martijn Grootendorst.

De Flint belooft ‘tedere liefdespoëzie, snijdend en geëngageerd commentaar op het hedendaagse menselijk tekort, mijmeringen over het vak van dichter, humoristische verhalen, en altijd, in de verte, de ontroering van de dood’. Het is de allerlaatste activiteit van theatergroep Flint.