Premium Lock Dit zijn de beste exposities van het voorjaar

26 januari 2023Leestijd: 5 minuten
Vermeer schilderde Gezicht op Delft rond 1660. Foto: Margareta Svensson

Van Johannes Vermeer tot Ovartaci: de beste tentoonstellingen die u komende maanden in Nederland kunt zien.

Johannes Vermeer

Johannes Vermeer (1632-1675) is wereldwijd een van de geliefdste schilders van de zeventiende eeuw. Hij maakte maar zo’n 45 schilderijen, waarvan er 37 bewaard zijn gebleven. Musea lenen ze daarom zelden tot nooit uit. Maar het Rijksmuseum in Amsterdam weet met bruiklenen van over de hele wereld de grootste Vermeer-tentoonstelling ooit te organiseren. Het museum toont 28 Vermeers, een aantal dat waarschijnlijk nooit meer wordt overtroffen.

Vermeer is de schilder van het betoverende licht in Hollandse interieurs, van huiselijke taferelen vol rust en harmonie. De focus van deze expositie ligt op Vermeers techniek en manier van werken. Met de allernieuwste methodes zijn voorafgaand aan de tentoosntelling verrassende vondsten gedaan, zoals spontaan opgezette onderschilderingen en nooit eerder ontdekte veranderingen tijdens het schilderen zelf. Vermeer is te zien van 10 februari tot en met 4 juni.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw