Premium Lock EW’s streaminggids: deze 65 series bieden inzicht in mens en maatschappij

25 oktober 2022Leestijd: 5 minuten
Illustratie: Carolyn Ridsdale

Streamingdiensten hebben ons kijkgedrag ingrijpend veranderd. Mooi is dat het rijke aanbod aan series naast plezier zeker ook inzicht in mens en maatschappij verschaft. Welke zijn het meest het bekijken waard?

Niemand geeft nog om films,’ hoonde Ricky Gervais twee jaar geleden bij de uitreiking van de Golden Globes. ‘Iedereen kijkt naar Netflix.’ Dat was een beetje overdreven van de Britse komiek, die zelf trouwens een even grappige als ontroerende serie, After Life, voor de streamingdienst maakte. Maar het is waar dat Netflix een enorme invloed heeft uitgeoefend. Zeker na het succes van het in 2013 gelanceerde House of Cards beseften kijkers wereldwijd hoe fijn het is als je een serie meteen in haar geheel kunt bekijken en niet een week hoeft te wachten op een nieuwe, doorgaans ruw door reclameblokken onderbroken aflevering. De grote man achter het politieke drama, Kevin Spacey, maakte bovendien duidelijk dat je als Hollywoodster niet je neus hoeft op te halen voor het kleine scherm. Veel vooraanstaande regisseurs en acteurs zouden zijn voorbeeld volgen, met een stijging van de kwaliteit van het gebodene als prettig gevolg.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw