Robin Verstraten (25): ‘Ik heb altijd de volle honderd procent gegeven’

16 augustus 2022Leestijd: 1 minuut
Robin Verstraten is promovendus in de natuurkunde aan de Universiteit Utrecht

Wie inspireert je?

‘Mijn moeder. Zij heeft altijd in mij geloofd en mij geleerd oplossingsgericht te denken. Zonder haar had ik dit alles niet bereikt.’

VerstratenRobin Verstraten (25) is promovendus in de natuurkunde aan de Universiteit Utrecht. Verstraten kreeg mede door dyslexie een vmbo-advies, maar werkte zich vervolgens op. Hij rondde twee bachelors en twee masters af in de natuur- en wiskunde. Vorig jaar won hij de studentenprijs van de Universiteit Utrecht voor de beste scriptie, getiteld: The fractional Langevin equation. Zijn werk werd geprezen door de Amerikaanse natuurkundige en tevens Nobelprijswinnaar Frank Wilczek.

Belangrijkste gebeurtenis?

‘Het winnen van de UU-studentenprijs. Dat was een heel mooi moment en een prachtige bevestiging voor alles wat ik de afgelopen jaren heb gepresteerd: van het vmbo naar promovendus in de natuurkunde.’

Kan niet zonder?

‘Puzzelen. Ik ben gek op Rubiks kubussen en lastige spellen doen met vrienden. Ik zou niet weten wat ik zou moeten als ik niet meer kan puzzelen.’

Beste advies?

‘Altijd blijven doorzetten. Ik heb sinds de basisschool een grote ontwikkeling doorgemaakt. Dat komt doordat ik altijd de volle honderd procent heb gegeven.’

Over vijf jaar?

‘Werk ik hopelijk nog in de ­wetenschap. Misschien wil ik een postdoc gaan doen op een topuniversiteit in het buitenland.’