Elzelinde van Doleweerd (25): ‘Ik kan uren praten over gerechten ontwikkelen’

30 augustus 2022Leestijd: 1 minuut
Elzelinde van Doleweerd (25) studeerde Industrial Design aan de Technische Universiteit Eindhoven en volgde een minor Food Technology aan Wageningen University.

Wat inspireert je?

‘Restaurant Alchemist in Kopenhagen. Ik heb daar een half jaar gewerkt voor mijn afstudeerproject. Daar heb ik de vertaalslag gemaakt tussen onderzoekers en chef-koks. We creëerden prachtige dingen, zoals gerechten die tijdens het serveren en eten van vorm veranderden.’

Elzelinde van Doleweerd (25) studeerde Industrial Design aan de Technische Universiteit Eindhoven en volgde een minor Food Technology aan Wageningen University. Van daaruit zette ze haar bedrijf Upprinting Food op, waarmee ze op zoek ging naar duurzame manieren om voedselverspilling tegen te gaan. Tegenwoordig krijgt Van Doleweerd opdrachten van diverse grote bedrijven en werkt ze samen met bekende chef-koks en sterrenrestaurants.

Belangrijkste gebeurtenis?

‘De oprichting van mijn eigen bedrijf Upprinting Food. De opdrachten die ik daar heb mogen doen hebben veel deuren voor mij geopend.’

Kan niet zonder?

‘Eten, en dan bedoel ik het ontwikkelen van nieuwe gerechten. Daarover kan ik uren praten.’

Beste advies?

‘Blijf niet onnodig lang hangen in hetzelfde. Weet wanneer je klaar bent voor nieuwe uitdagingen.’

Over vijf jaar?

‘Hoop ik een fysieke locatie te hebben waar ik chef-koks en opdrachtgevers kan ontvangen.’