Jongeren Premium Corner

Jeugdfauna 2022: 10 jeugdstijlen in beeld gebracht

18 mei 2022Leestijd: 15 minuten

Voor de vierde keer in 25 jaar brengt EW de jeugdstijlen van Nederland in beeld. Zes studenten van de School voor Journalistiek in Utrecht gingen op onderzoek uit en schetsen een beeld van de jongeren van nu.

Luister ook de podcast over dit verhaal:

Foto’s: Guido Benschop

Abonnee worden?Dagelijks op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten, achtergronden en commentaren van onze redactie? Bekijk ons aanbod en krijg onbeperkt toegang tot alle digitale artikelen en edities van EW.

Bekijk de mogelijkheden voor een (digitaal) abonnement hier

‘Wil ik eigenlijk wel kinderen op een wereld zoals deze zetten?’ vraagt de 20-jarige Fantasy-fan Noah van Zanden zich af. Ze maakt zich niet zozeer zorgen voor zichzelf, maar wel voor de volgende generatie. Het is een terugkerend thema bij de jeugd van 2022. Ze dragen spikes of plateauzolen, Louis Vuitton of Ralph Lauren; ze komen uit Eijsden, Kwadijk het Gooi of Rotterdam. Maar ze hebben één zorg gemeen: het klimaat. Ze vinden het bijna allemaal ‘vijf voor twaalf’.

Dat gevoel van urgentie lijkt ze bijna allemaal te bekruipen. ‘Ik ben echt geen bomenknuffelaar,’ zegt Festivalganger Joost Dilven (22). ‘Maar we zijn op dit moment de aarde aan het verpesten. Daar kan ik me nog wel eens over opvreten. En dat gaat in de toekomst nog wel vaker gebeuren, denk ik.’

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf € 9,- per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner