Casper van der Meulen (27): ‘Ga op zoek naar nieuwe uitdagingen’

17 mei 2022Leestijd: 1 minuut
Casper van der Meulen (27) is lid van de adviescommissie Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme. Foto: Wiep van Apeldoorn

Wat inspireert je?

‘Mijn eigen vakgebied. Hoe het economisch strafrecht een steeds grotere rol krijgt in het bedrijfsleven. Die ontwikkeling vind ik erg motiverend en inspirerend.’

Belangrijkste gebeurtenis?

Casper van der Meulen (27) is lid van de adviescommissie Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft), die de overkoe­pelende Nederlandse orde van ­advocaten adviseert. Daarnaast werkt hij bij advocatenkantoor NautaDutilh.

‘Een zeer belangrijke gebeurtenis uit de maatschappij: de schikking die ING in 2018 trof met het Openbaar ­Ministerie naar aanleiding van vermeende overtredingen van de Wwft. Sindsdien is de maatschappelijke aandacht voor die wet en voor mijn rechtsgebied behoorlijk toegenomen. Belangrijk ook voor mij dus.’

Kan niet zonder?

‘Ontspanning. Ik vind mijn werk leuk en belangrijk, maar ik vind een goede balans tussen werk en privé ook van belang. Ik houd bijvoorbeeld erg van koken, of een beetje klussen in mijn ­appartement.’

Beste advies?

‘Doe veel verschillende dingen, oriënteer je. Ga op zoek naar nieuwe uitdagingen, zowel ­binnen als buiten je werk.’

Over vijf jaar?

‘Dan hoop ik dat ik nog steeds bedrijven adviseer op het gebied van economisch strafrecht.’