Marrit Fledderus (20): ‘Ik kan niet zonder iets drinken op een terrasje’

30 maart 2022Leestijd: 1 minuut
Marrit Fledderus is langebaanschaatste

Wie inspireert je?

‘Ireen Wüst. Wat zij allemaal heeft behaald, vind ik heel mooi om te zien. Dat zou ik ook graag willen. Zelf heb ik ook veel met haar meegetraind in Thialf. Dan zie je ook hoe zij is als persoon: haar doorzettingsvermogen en drang om te presteren. Dat motiveert mij enorm.’

Marrit Fledderus is langebaanschaatster. Ze behaalde in 2020 goud op de teamsprint en brons op de 1.000 meter op het WK junioren in Polen. In hetzelfde jaar won ze bij de junioren de wereldbeker op de 500 en 1.000 meter. Fledderus tekende in 2021 een contract bij Team Reggeborgh voor twee jaar.

Belangrijkste gebeurtenis?

‘Het winnen van de wereldbeker in 2020 is tot nu toe mijn beste prestatie. Daarnaast ben ik geplaatst voor de World Cup voor senioren. Deze prestaties geven me de motivatie om elke dag weer hard te trainen.’

Kan niet zonder?

‘Even iets drinken op een terrasje of uit eten met vriendinnen. Voor mij is het niet vanzelfsprekend, omdat ik in het weekeinde vaak wedstrijden heb. Daarom grijp ik elke kans die ik krijg.’

Beste advies?

‘Doe elke dag iets waar je plezier in hebt. Daar kom je ook het verste mee.’

Over vijf jaar?

‘De Olympische Spelen zijn het ultieme doel. Tegen die tijd hoop ik meer prijzen te hebben gewonnen en dat ik het nog steeds even leuk vind als nu.’