Tabitha van Krimpen (24): ‘Jongeren moeten een grotere rol krijgen in de kerk’

22 februari 2022Leestijd: 1 minuut
Tabitha van Krimpen (24) is dit jaar verkozen tot de Jonge Theoloog des Vaderlands. Foto: Marloes van Doorn

Wie inspireren je?

‘Ik verdiep me in de christelijke traditie en laat me inspireren door christenen uit tweeduizend jaar geschiedenis. Ook wijlen priester, hoogleraar en schrijver Henri Nouwen is een inspiratie voor me. De manier waarop hij schrijft, gaat de diepte in en zet me aan het denken.’

Belangrijkste gebeurtenis?

Foto: Marloes van Doorn

Tabitha van Krimpen (24) is dit jaar verkozen tot de Jonge Theoloog des Vaderlands, ambassadeur van de theologie in de samenleving en media. Ze studeerde bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en volgt nu de masteropleiding theologie aan de Protestantse Theologische Universiteit in Amsterdam.

‘Dat ik verkozen ben tot Jonge Theoloog des Vaderlands. Ik kan kennis toepassen uit mijn studies: op organisatorisch vlak is verandering nodig binnen de kerk. Jongeren moeten een grotere rol krijgen in het bestuur.’

Kan niet zonder?

‘Creatief bezig zijn. Na een hele dag in mijn hoofd te hebben gezeten, vind ik het fijn om wat met mijn handen te doen. Ik naai graag kleren of maak sieraden.’

Beste advies?

‘Je bent niet wat je doet. Ik doe veel dingen en word daar heel blij van, maar dat is niet mijn identiteit.’

Over vijf jaar?

‘Wil ik nog steeds doorgaan met wat ik nu doe, bezig zijn met maatschappelijke thema’s en zoeken naar de diepere laag die daarin zit.’