Premium Lock Het lachwekkende getob van cabaretière Janneke de Bijl

09 november 2021Leestijd: 5 minuten
Met haar licht depressieve humor weet Janneke de Bijl de lachers op haar hand te krijgen. Foto: Merlijn Doomernik/HH/ANP

Ook in haar nieuwe programma geeft de filosofische cabaretière Janneke de Bijl weer geestig uiting aan haar grijsgalligheid.

Abonnee worden?Dagelijks op de hoogte blijven van de laatste actualiteiten, achtergronden en commentaren van onze redactie? Bekijk ons aanbod en krijg onbeperkt toegang tot alle digitale artikelen en edities van EW.

Bekijk de mogelijkheden voor een (digitaal) abonnement hier

Even is ze de draad kwijt. Halverwege haar voorstelling in Het Oude Raadhuis in Hoofddorp weet Janneke de Bijl vanavond niet meer hoe ze verder moet. Gelukkig helpt de geluidstechnicus haar uit de brand door van achter uit de zaal ‘Linda!’ te roepen. Op het po­diumpje grijnst De Bijl opgelucht. Ze merkt verontschuldigend op dat het maar een try-out is en begint aan een klaagzang over Linda de Mol.

Bron van ergernis is dat deze televisiekoningin nu body positivity aanprijst, een gevoel van trots en tevredenheid over het eigen lichaam met al zijn imperfecties. Tegelijk verdient De Mol forse sommen geld aan de talrijke advertenties in haar glossy magazine die lezers attenderen op de mogelijkheden van esthetische verfraaiing. Nogal hypocriet, moppert De Bijl.

Premium Lock

Laden…

Premium Lock

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf €15 per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

  • Bent u al abonnee, maar heeft u nog geen account? Maak die dan hier aan. Extra uitleg vindt u hier.

 

Premium Lock

Verder lezen?

U bent momenteel niet ingelogd of u hebt geen geldig abonnement.

Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen?

Bekijk abonnementen

Premium Lock

Er ging iets fout

Premium Lock

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw