Esma Kendir (23): ‘In je comfortzone heb je geen groeipotentie’

26 oktober 2021Leestijd: 1 minuut
Esma Kendir (23) is lijsttrekker voor de Utrechtse gemeenteraadsverkiezingen in 2022 voor de partij Student & Starter

Wie inspireert je?

‘Mijn geloof inspireert me vooral, ik ben moslima. Ik wil niet mee in politieke spelletjes, ik geloof in een hiernamaals waar ik verantwoording moet afleggen voor mijn daden. Het streven om continu goed te doen voor mezelf en anderen is een belangrijk onderdeel van mijn leven.’

Esma Kendir (23) is lijsttrekker voor de Utrechtse gemeenteraadsverkiezingen in 2022 voor de partij Student & Starter. Rondde haar bachelor bedrijfskunde af aan de VU ­Amsterdam en doet daar nu een master Digital Business and ­Innovation. Was bestuurslid bij de Landelijke ­Studenten- vakbond (LSVb).

Belangrijkste gebeurtenis?

‘De keuze om aan de slag te gaan bij de islamitische studentenvereniging SV IDEE. Het was een omslagpunt in mijn leven. Daar leerde ik wat besturen inhoudt en kwam ik erachter dat leidinggeven in mijn natuur zit.’

Kan niet zonder?

‘Mijn longboard. Lopen naar de supermarkt kan efficiënter.’

Beste advies?

‘Als bestuurslid bij de LSVb zat ik ineens bij minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven (D66) aan tafel om te lobbyen. Dat vond ik erg spannend. Iemand zei tegen mij: het is goed om bang te zijn, dan heb je ruimte om te groeien. Als je in je comfortzone blijft, heb je geen groeipotentie.’

Over vijf jaar?

‘De afgelopen jaren zaten vol verrassingen. Je beperkt jezelf als je vooruit plant.’