Teun de Boer (29): ‘Niet met elk advies moet je iets doen’

22 september 2021Leestijd: 1 minuut
Teun de Boer (29) is voetbal- en dartscommentator bij ESPN Nederland en RTL

Wie inspireren je?

‘Als kind luisterde ik naar Langs de Lijn. Ik vond het duo Jack van Gelder en Bas Ticheler zo goed dat ik dat zelf later ook wilde. Voor radio is het een kunst om zonder dat iemand iets kan zien het toch spannend te maken. Op televisie bewonderde ik Evert ten Napel om zijn stijl en woordkeus.’

Teun de Boer (29) is voetbal- en dartscommentator bij ESPN Nederland en RTL. Becommentarieert de Keuken Kampioen Divisie, de Eredivisie, de vrouwen eredivisie, Bundesliga en doet daarnaast verslag van de Major League Soccer, darts en de UEFA Champions League. Was eerder ­docent in het basisonderwijs.

Belangrijkste gebeurtenis?

‘Op mijn zestiende begon ik als commentator bij de Nijmeegse omroep N1 en later bij NEC TV. De mannen van NEC hielpen mij met het maken van een pitch­video, hierdoor kreeg ik een kans bij FOX Sports en ging het rollen.’

Kan niet zonder?

‘De oprechtheid van mijn vriendin, ouders en broers. Hun eerlijke feedback is heel fijn.’

Beste advies?

‘Niet met elk advies moet je iets doen. Ik heb geleerd om niet alle adviezen die ik krijg tot mij te nemen, maar zelf te bepalen met welk advies ik iets moet doen. Daarnaast is het een ervaringsvak: je moet er gewoon heel veel tijd en energie in steken.’

Over vijf jaar?

‘Dan lijkt het me heel mooi als ik de Champions League-finale zou mogen becommentariëren.’