Ama Boahene (24): ‘Ik wil mij inzetten voor de zaken waarin ik geloof’

08 september 2021Leestijd: 1 minuut
Ama Boahene (24) is sinds juni voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond.

Wie inspireren je?

‘Topsporters als wielrenster Annemiek van Vleuten. In 2016 had ze een zwaar ongeluk op de Olympische Spelen in Rio. Maar vijf jaar later pakt ze goud. Ook een voetbalster als Tessel Middag die al jaren kampt met blessures en zich toch steeds terugknokt, vind ik fascinerend.’


Ama Boahene (24) is sinds juni voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond. Met de actiegroep ‘Ik wil naar school’ zette de rechtenstudent aan de Universiteit Utrecht zich in voor de terugkeer van fysiek onderwijs. Nu maakt zij zich hard voor de herinvoering van de basisbeurs en meer investeringen in het hoger onderwijs.

Belangrijkste gebeurtenis?

‘Dat gaat de toekomstige afschaffing van het leenstelsel worden. Daarbij zou een generatie studenten enorm gebaat zijn.’

Kan niet zonder?

‘Fruit, minimaal drie stukken. Anders word ik chagrijnig.’

Beste advies?

‘Zorg dat je elke dag iets doet wat je leuk vindt. In het moment leven werkt uiteindelijk toch het best.’

Over vijf jaar?

‘Zet ik mij in voor zaken waar ik in geloof en invloed op heb. Dat kan door het bedrijven van politiek of journalistiek, maar ook door het maken van documentaires. Ik wil daarbij het verhaal vertellen van mensen die normaal gesproken niet worden gehoord.’