Ramon Chatrer (25): ‘In groep 3 keek ik stiekem naar Hans Teeuwen’

31 augustus 2021Leestijd: 1 minuut
Ramon Chatrer (25) won in 2020 de jury-, publieks- en persoonlijkheidsprijs bij het Groninger Studenten Cabaret Festival

Wie inspireert je?

‘Hans Teeuwen. In groep 3 keek ik stiekem al naar zijn sketch over marsmannetjes in onderzeeërs. Op het podium staan sprak me toen al enorm aan.’

Ramon Chatrer (25) won in 2020 de jury-, publieks- en persoonlijkheidsprijs bij het Groninger Studenten Cabaret Festival. Inmiddels treedt hij ­wekelijks op in de show van Giel Beelen op Radio 2. Hij haalde in 2021 de finale van het Amsterdam Kleinkunst Festival. Van september tot december gaat hij toeren met de overige finalisten.

Belangrijkste gebeurtenis?

‘Toen theaterbureau Korthals Stuurman mij een samenwerking aanbood. Daardoor kan ik vanaf september volgend jaar gaan toeren met mijn solovoorstelling.’

Kan niet zonder?

‘Toffe muziek. Mijn dag is niet begonnen zonder Doe Maar, ­Stevie Wonder of reggae.’

Beste advies?

‘Op de havo kwam ik eentiende tekort en moest ik van school. Tijdens een gesprek met de ­directeur zei hij dat ik mocht blijven als ik uiteindelijk cabaretier zou worden. Ik heb daardoor geleerd te gaan voor mijn droom en daarvoor de tijd te nemen.’

Over vijf jaar?

‘Wil ik met mijn band een album met een mix hebben gemaakt van blues, funk, ska en Balkanmuziek. In de kleinkunst ligt de nadruk vaak op tekst, waardoor muziek ondergeschikt raakt.’