Taal Premium Corner

Priemwoorden: over ondeelbare woorden – en hun herkomst

15 juli 2021

Sommige woorden in het Nederlands komen alleen in vaste uitdrukkingen voor. ‘Los’ kun je ze niet gebruiken. Getallen die alleen door zichzelf en door 1 deelbaar zijn, noemen we priemgetallen. Hier een overzicht van al die leuke, ondeelbare woorden – en hun herkomst. Omdat ze alleen in één uitdrukking voorkomen, noemen we ze ‘priemwoorden’.

Laden…

Word abonnee en lees direct verder

Al vanaf 8 euro per maand leest u onbeperkt alle edities en artikelen van EW. Bekijk onze abonnementen.

Verder lezen?

U hebt momenteel geen geldig abonnement. Wilt u onbeperkt alle artikelen en edities van EW blijven lezen? Bekijk dan onze abonnementen.

Bekijk abonnementen

Er ging iets fout

Uw sessie is verlopen

Wilt u opnieuw

Premium Corner

Ingelogde abonnees van EWmagazine kunnen reageren
Bij het plaatsen van een reactie geldt een aantal voorwaarden. Klik hier voor de voorwaarden.

Reacties die anoniem worden geplaatst of met een overduidelijke schuilnaam zullen door de moderator worden verwijderd, evenals reacties die niets met het onderwerp van het artikel te maken hebben. Dit geldt evenzeer voor racistische of antisemitische reacties. De moderator handelt in opdracht van de hoofdredacteur.