Valerie Bos (26): ‘Begin met veranderingen in je eigen omgeving’

03 juni 2021Leestijd: 1 minuut
Valerie Bos is oprichter van Van Loof, een campagnebureau dat overheid en bedrijven adviseert op het gebied van duurzaamheid

Wie inspireren je?

‘De natuuronderzoeker Alexander von Humboldt. Hij inspireerde Charles Darwin en zei dat in de natuur alles met elkaar samenhangt. Zo ervaar ik mijn werk ook. In mijn eentje stel ik misschien niet veel voor, maar samen met andere mensen en andere organisaties kan ik doen wat ik moet doen.’

Valerie Bos (26) is oprichter en creatief directeur van Van Loof, een campagnebureau dat overheid en bedrijven adviseert op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast is ze medebedenker van Knakwortel. Een gemarineerde en vacuüm gegaarde bospeen als alternatief voor de hotdog. Te koop in restaurants en groothandels.

Belangrijkste gebeurtenis?

‘Toen ik in 2019 moeder werd, ben ik een ander mens geworden. Ik sta nu relaxter in het leven en ik ben efficiënter gaan werken.’

Kan niet zonder?

‘Mijn vrienden. Ze zijn het allerbelangrijkst voor me. Zowel privé als in mijn werk.’

Beste advies?

‘Probeer problemen op te lossen in plaats van af te schuiven of uit te besteden. Begin met veranderingen in je eigen omgeving.’

Over vijf jaar?

‘Zit ik nog steeds op een plek waar ik voor duurzame veranderingen zorg. Daarnaast hoop ik dat er meer begrip is voor mijn vakgebied. Vrouwelijke ondernemers zoals ik worden nog wel eens onderschat.’