Mourad Fakirou (27): ‘Doe alles met oprechte intentie’

11 mei 2021Leestijd: 1 minuut
Mourad Fakirou (27) is senior consultant Business Assurance bij KPMG

Wie inspireren je?

‘Mijn ouders. Zij legden voor mij, mijn broertje en zusje het fundament om succesvol te zijn. Ik leef nog steeds volgens de waarden die zij mij bijbrachten. Zoals: doe alles met oprechte intentie.’

Belangrijkste gebeurtenis?

Mourad Fakirou (27) is senior consultant Business Assurance bij KPMG. Hij adviseert bedrijven over de valkuilen van geautomatiseerde besluitvorming: ‘Een computer moet niet discrimineren.’

‘Tijdens mijn masteropleiding deed ik mee aan de GameChangers Academy. Die stichting zet zich in voor de ontwikkeling van Marokkaans-Nederlandse scholieren. In de lessen geef je kinderen hoop en laat je ze dromen over wat ze kunnen. Zo gaf ik wat terug aan de maatschappij.’

Kan niet zonder?

‘Kip en frietjes! Sinds kort probeer ik ook de vegetarische kipvarianten en die zijn ook een aanrader.’

Beste advies?

‘Durf om hulp te vragen. Mensen willen je altijd helpen, maar weten niet altijd dat je hulp nodig hebt. Bij KPMG merk ik die bereidwilligheid door alle lagen heen: van directe collega’s tot het bestuur.’

Over vijf jaar?

‘Heb ik meer vlieguren gemaakt in het adviseren van bedrijven over digitale besluitvorming in hun organisatie. En help ik mensen met minder kansen.’