Casparis Beyer: ‘Ondernemen is er al vanaf mijn elfde ingebakken’

25 mei 2021Leestijd: 1 minuut
Casparis Beyer.

Wie inspireren je?

‘Mijn oom. Bij hem ben ik als 11-jarig jongetje op de markt in Rotterdam-Zuid begonnen met snoepzakjes vouwen. Door daar tot mijn 21ste te staan, is het ­ondernemende bij mij van jongs­ af aan ingebakken en heb ik geleerd hard te werken en verantwoordelijkheid te dragen.’

Casparis Beyer (26) is medeoprichter van de start-up BikeFlip, die een abonnement op een circulaire gerenoveerde (kinder)fiets met omruil- en ­reparatieservice aan huis biedt.

Belangrijkste gebeurtenis?

‘Dat ik in augustus bewust de keuze heb gemaakt om vol voor BikeFlip te gaan. De studiegenoten met wie ik dit bedacht, zijn in de consultancy gaan werken. Meer zekerheid, ook qua salaris, maar onze start-up was voor mij het risico waard.’

Kan niet zonder?

‘Advies van mensen om me heen. Je moet niet alles zelf willen bedenken, maar actief mensen opzoeken met expertises die je zelf niet hebt. Zo kom je tot de meest gebalanceerde keuze.’

Beste advies?

‘Als ondernemer is het begin vaak moeizaam, maar je moet door de zure appel heen bijten, niet denken dat succes je komt aanwaaien. Doorzetten en uithoudingsvermogen zijn cruciaal.’

Over vijf jaar?

‘Hebben we in de grote steden 50.000 mensen aan een fiets geholpen en is BikeFlip landelijk een begrip.’